martes, 26 de febrero de 2008

Educació per a parar la violència.

Des del Departament de Llengua i Literatura Castellana s'està treballant el tema dels maltractaments i la violència de gènere amb alumnes de tercer d'ESO. Luz Higueras, professora de castellà, ens ha passat la següent resenya:
"Al llarg del passat curs escolar, els alumnes de 3er d'ESO van llegir una obra narrativa de Pasqual ALAPONT: "L’Infern de Marta". El llibre tracta sobre el tema polèmic del maltractament, és a dir sobre la violència de gènere. L’activitat lectora estava dirigida amb el propòsit de que aquests alumnes conegueren l’autor en les jornades anuals que la Fundación Max Aub de Segorbe fa per tal de donar a conèixer la figura de l’escriptor de la Generació de 27.
Enguany està fent-se el mateix i s'han ampliat algunes lectures referents a temes sobre la Edat Mitjana i que tracten alguna cosa referent al Medi Ambient. Per aquest motiu, alguns/-es alumnes estan llegint-se Mandrágora de Laura GALLEGO."

Ens sembla una molt bona idea que el tema de la violència de gènere siga treballat des de tots els camps, la lectura és una bona forma de fer reflexionar als nostres alumnes.

No hay comentarios: